Mai sunt :

Modulul 1

CFT este înrădăcinată într-un model evolutiv al psihologiei umane. Participanților la acest curs le vor fi prezentate dificultățile pe care creierul uman le întâmpină ca urmare a istoriei sale evolutive. Explorăm modul în care motivația veche și sistemele emoționale interacționează cu competențele și abilităţile cognitive nou dezvoltate, provocând dificultăți și conflicte interne.

Parcurgerea acestui modul permite participanților să aducă un cadru evolutiv conceptualizării problemelor de sănătate mintală și ameliorării acestora. Participanții vor învăța:

- Cum capacitatea umană de auto observare poate fi o sursă de rușine, anxietate și depresie

- Modul în care sistemul de reglare afectivă cu cele trei componente (conștientizarea amenințărilor & coping, recompensarea & căutarea resurselor și mulțumirea & calmarea) formează modele complexe în minte.

- Cum experiențele timpurii ale vieții pot să modeleze organizarea emoțiilor noastre și să pună bazele problemelor de sănătate mintală.

Apoi explorăm componentele compasiunii și modul în care aplicarea ei poate facilita și promova bunăstarea. Sunt studiate temerile, rezistențele la auto-compasiune.

În urma parcurgerii modulului I, participanții vor înțelege compasiunea ca flux: compasiunea față de ceilalți, deschiderea spre compasiunea primită de la ceilalți și compasiune față de sine. Primul modul este conceput pentru a încuraja dezvoltarea şi utilizare abilităţilor care stimulează stările mentale de compasiune și a celor care construiesc un sentiment al identității plină de compasiune.


partenerii noștri

Înscrie-te acum!

FII COMPASSION FOCUSED!

Participă la Prima formare Compassion Focused Therapy din România! Fii Compassion Focused alături de Psih. Dr. CHRIS IRONS.